БСП изпраща отворено писмо до министъра на здравеопазването във връзка с

...
БСП изпраща отворено писмо до министъра на здравеопазването във връзка с
Коментари Харесай

БСП с отворено писмо към Кирил Ананиев против закриването на болнични отделения

БСП изпраща отворено писмо до министъра на опазването на здравето по отношение на решението да бъдат закрити болнични отделения в Северозападна България, заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов.

" Въпросът е тежък, тъй като се касае за здравето и живота на хиляди хора. Хора, живеещи в 21 век, само че имащи нещастието да оцеляват в Северозападна България. Става дума за закриване на отделения в областите Враца, Видин и Монтана. Вчера поканихме министъра да изясни, само че той не пристигна. Днес също настояхме да пристигна, само че той не пристигна. Хората от трите области за меко казано обезверени ", коментира Попов.

Преди 2 дни министър Кирил Ананиев се срещна с шефовете на лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана, като по-късно разгласи решението си трите лечебни заведения да бъдат преструктурирани и да останат да работят единствено най-успешните ѝ клиники. Промяната цели да по-добро лекуване, както и до увеличение на пациентите им, защото всяка една от тях ще приема пациенти от целия Северозападен регион. Това, от своя страна, се чака да докара до нарастване на заплатите на личния състав.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР